David Semaney Rain Yesterday was the last day of summer/ and it makes sense you weren’t with me then/. Or even on this rainy afternoon – you’re teaching me to live apart from you, which has reduced to breakfast dishes crowding the nightstand, the TV droning with some Julie Christie drama? My black hair unwashed for a fifth day/ After all what grief to someone Who never tires of longing Except a manner of existing In the present? Where nothing is derivative. Strange. It’s much easier now to reconcile The scene of when I first saw you – Crossing a city street on a busy September afternoon The one perfect moment before language. Дождь Вчера был последний день лета... Обидно, что ты не со мной. А улица в ливень одета.... Тот ливень прозрачной стеной Учил меня жить в отдаленье От рук и улыбок твоих... Посуда немытая? Лень мне... В ТВ погрузился на миг – Какая-то мыльная драма... Чего-то зудит голова – Пять дней не шампуню упрямо... Печаль моя, видно, права: Минувшее невозвратимо... Любой его сладостный миг Впечатался неуловимо В странички сверкающих книг, Что только в дувше существуют...: Не странно ли: только сейчас Все гены во мне торжествуют... Я, словно бы в тот, первый раз Слежу: ты идешь по асфальту – И нету событья важней... Узнать бы хотя бы, как звать-то... Опять все о ней да о ней...
|
|