Литературный портал "Что хочет автор" на www.litkonkurs.ru, e-mail: izdat@rzn.ru Проект: Все произведения

Автор: АйленНоминация: Миниатюры и подборки афоризмов

Звёзды ещё никого не согрели

      "Йшли літа... і самотність з літами росла..."(О.Олесь)
   
   Стара кухня. Шафи без дверцят і червоний "Raid". Таргани - такі ж домашні тварини, як і руда персидська кішка.
   "I will always love you", - лунає знадвору. Неправда, тільки до ранку. Дівчинко, не дивись так у його очі - ніч мине, і він не згадає, як тебе звати. Він вже не пам'ятає цього, просто пісня ще не скінчилась, і ви танцюєте.
   Зорі ще нікого не зігріли. Хтось безсердечний вигадав цю казку, щоб потім розбити.
   Щастя - химерна штука.
   Що з того, що шафи не мають дверцят, а стіни - кольору?!
   Пачка з-під цигарок пуста, і це погано. Саме зараз вона була б дуже доречна нерозпечатаною.
   За раму старої картини запхано глянцеву Богородицю... а хоч би й золоту?! Не місце, не час. Ніхто не спитає в душі, чи не вмерло джерело живої води.
   Вночі - сплять, вдень - працюють. А живуть?! Хто й не живе. Біль розриває зсередини. Волає на весь світ. Та хіба ж спитають, що йому?
   Випити свою чашу до дна й піти. В кожного своя чаша. А самотність - одна.
   8 липня 2005р.
   
   ------------
   
   "Шли годы... и одиночество с годами росло..."(А.Олесь)
   
   Старая кухня. Шкафы без дверок и красный "Raid". Тараканы - такие же домашние животные, как и рыжая персидская кошка.
   "I will always love you", - доносится с улицы. Неправда, только до утра. Девочка, не смотри так в его глаза - ночь пройдет, и он не вспомнит, как тебя зовут. Он уже не помнит этого, просто музыка ещё не закончилась и вы танцуете.
   Звёзды ещё никого не согрели. Кто-то бессердечный придумал эту сказку, чтобы разбить.
   Счастье - призрачная штука.
   Что с того, что у шкафов нет дверок, а у стен - цвета?!
   Пачка из-под сигарет пуста, и это плохо. Именно сейчас она была бы очень кстати нераспечатанной.
   За раму старой картины запихана глянцевая Богородица... а хоть бы и золотая?! Не место, не время. Никто не спросит у души, не иссяк ли осточник живой воды.
   Ночью - спят, днём - работают. А живут?! Кто и не живёт. Боль разрывает изнутри. Кричит на весь мир. Да разве спросят, что ей?
   Випить свою чашу до дна и уйти. У каждого своя чаша. А одиночество - одно.
   8 июля 2005г.

Дата публикации:23.01.2006 21:07